lees de blog

Vintage tuin bruiloft in veenendaal

Bruiloft

Blog

Bruid en bruidegom eerste kus

Deze vintage tuin bruiloft in Veenendaal van Jelle en Julia was een sprookje. Julia had alles uitgedacht en heel veel zelf gemaakt. Als je een beetje fan bent net als ik van Pinterest dan heb je waarschijnlijk wel ergens een verborgen bord met je dromen voor je toekomstige bruiloft! Dit was een bruiloft die regelrecht van Pinterest af kwam en al je vintage dromen waar maakte.

Voor deze bruiloft mocht ik meelopen met Lieneke Smid fotografie. Als eerste gingen we naar het huis van Jelle, zijn dag begon vroeg in zijn ouderlijk huis in Veenendaal. In het huis van zijn ouders maakte hij zich klaar met zijn ouders, broers en zussen. De start was heel rustig waarbij Jelle alle tijd nam om zijn oude daf voor de zekerheid nog eens te testen. Jelle bedacht dat het slim was om zich nog te scheren dus met zijn vriend samen maakte hij zich klaar voor zijn bruiloft.

Daarna kleedde hij zich aan en kreeg hij hulp van zijn moeder. Jelle en Julia waren eigenlijk de dag ervoor al getrouwd en hadden voor elkaar de gelofte in een zelfgemaakt boekje opgeschreven. Die lazen ze die ochtend van elkaar in ieders ouderlijk huis.

Samen met Lieneke gingen we naar het ouderlijk huis van Julia waar ook zij zich heel rustig klaar maakte. Toen we binnen kwamen was Julia al prachtig opgemaakt en haar haar zag er waanzinnig uit met een mooie bloemenkrans. Julia had de hulp van haar moeder om de prachtige vintage jurk van 50(!) jaar oud aan te trekken. Daar wachtte zij haar toekomstige man op die haar in de ochtend kwam ophalen in zijn daf.

Voordat we startten met de fotoshoot hadden ze eerst een ontbijt met de hele familie. Na het ontbijt begonnen we met de shoot om en rond Veenendaal. De shoot verliep heerlijk rustig en heel gezellig. Tijdens de shoot stopte op verschillende plekjes zoals in het oude dorp maar ook in het prachtige bos rond Amerongen.

Daarna gingen we naar het terrein waar de ceremonie plaats zou vinden. Normaal werkt Jelle hier maar voor deze keer was de tuin helemaal omgebouwd tot een prachtige locatie voor de ceremonie. Ze hadden de avond ervoor met Eva van Paper Planes de hele tuin gestyled en versierd. Het was prachtig.

Op elk vintage detail was gelet. Van kleine bloemetjes in vaasjes tot lintjes aan de tent. Voor de setting van de ceremonie hadden Jelle en Julia van alles gekocht van marktplaats. Vintage stoeltjes, bankjes, kleedjes etc. Hierdoor werd het een prachtig geheel.

De ceremonie werd geleid door beide vaders en daarna door een klein clubje vrienden. Zij waren de dag ervoor al officieel getrouwd waardoor het nu op deze manier kon. Dat maakte het heel persoonlijk. Leuk detail is dat hun prachtige witte hond de ringen bracht!

Na de ceremonie was er tijd voor felicitaties en taart en die taart was gemaakt door de vader van Julia en hij was prachtig! De vader van Julia is taartenbakker van beroep en dat was te zien. Ook in de taart kwamen alle details van de bruiloft terug. Na de taart was het tijd voor de groepsfoto’s en daarna ging iedereen door naar de kerk. Hier hield voor Lieneke en mij de dag op. Het was een magische vintage tuin bruiloft. Nadat wij naar huis zijn gegaan zijn Jelle & Julia terug gegaan naar de tuin om hun dag verder te vieren.

De volgende mensen hebben enorm hard gewerkt aan deze bruiloft en wil ik zeker even in het zonnetje zetten:
Styling: Eva – Paper Planes
Bloemen: Tien – Bruidswerk van Tien
Jurk: Marieke – Japon Vintage Trouwjurken
Taart: Taartenbakker.nl
Haar en make-up: Ruth – Ruth hair and makeupBruidegom maakt zich klaar met vriend zwart witMoeder showt manchet knoop bruidegomBruidegom doet pak aan

Moeder en broer doen pak bruidegom goedHanden en gelofte boekje

Bloemetjes detail bruiloft

Detail mouw vintage bruidsjurk

Bruid kijkt naar haar jurk zwart witLiefdevol moment tussen moeder en bruidEerste ontmoeting bruid en bruidegom

groot familie ontbijt bruiloft

Vintage bruid en bruidegom detail

bruid en bruidegom rennen door straatjes

Intiem moment bruid en bruidegomVintage bruidsfoto voor stenen muurLiefdevolle knuffel bruid en bruidegom zwart wit

Bloemenkrans in haar bruid

Bruid in het bos

Bruid in bos met sluier

Detail bruidegom strik en bloemen

Bruidegom in het bos

Bruidspaar lacht naar elkaar

Bruidegom tilt bruid en draait rondjes zwart wit

Bruidspaar in het bos

Bruid kust bruidegom zwart wit

Bruid en bruidegom dansen in het bos

Bruidegom schuift ring om vinger bruid

Detail intiem moment bruidspaar

Bruid geeft handkus bruidegom zwart wit

Bruid en bruidegom klein in het bos

Detail auto olijftakken

Trouwauto met vintage koffers

Bruid naast trouwauto

Man en vrouw kussen elkaar bij trouwauto

Welkoms vlag bruiloft

Slingers bruiloft detail

Just married auto komt aanrijden bij gasten

Bruid lacht naar gasten

Bruidegom laat pak zien aan gasten

Bruid praat met haar gasten in tent

Bruid wordt naar het altaar begeleidBruid en bruidegom intiem tijdens ceremonie

Bruid lacht om vader zwart wit

Vintage ceremonie setting

Dé eerste kus als man en vrouw

Bruid en bruidegom worden met bloemblaadjes bestrooid

Drie lagen met gedroogd fruit taart

Bruid bedankt vader voor taart

Bruid en bruidegom snijden taart aanBruid en bruidegom kussen elkaar na eerste hap taart

Neem contact op

Knuffelen met je gezin, de verliefde blik van je partner, het eerste lachje van jullie kindje, zwanger zijn ... als fotograaf leg ik graag jouw geluksmomenten vast om ze te vereeuwigen! Neem vrijblijvend contact met me op.

Het leven zit vol geluksmomenten

Get in touch

Volg mijn verhaal

@hadassahfotografeert

Hi! Ik ben Hadassah en als portretfotograaf en bruidsfotograaf uit de regio Leiden vang ik jouw geluksmomenten van nu. We drukken de pauzeknop in om even stil te staan bij al het moois in jouw leven!

Sluit menu